LAZAR  MARKOVIĆ

LAZAR MARKOVIĆ

Direktor maloprodaje, Mercator-S

O govorniku: Lazar Marković je više od 10 godina deo kompanije Mercator-S. Svoju karijeru u maloprodaji krenuo je da gradi odmah po završenom fakultetu, kada je postao zamenik poslovođe u Idea Extra objektu. Nakon više od dve godine profesionalnog razvoja i učenja dobio je priliku da napreduje, i tada je, kao poslovođa, preuzeo upravljanje Idea Super prodavnicom na Bežanijskoj kosi. Odlični rezultati koje je ostvario za četiri godine i dobre organizacione veštine bile su najbolja preporuka da svoje znanje nastavi da dokazuje i na višim menadžerskim pozicijama. Najpre je, kao regionalni menadžer, upravljao malim i super formatom Idea prodavnica u Beogradu, a nakon integracija kompanija Idea i Mercator-S dobio je šansu da rukovodi i celim maloprodajnim mrežama. Bio direktor svih Roda marketa, a onda i direktor Idea maloprodajne mreže u celoj Srbiji.

Upravo zbog iskustva koje je stekao radeći na velikom broju pozicija u maloprodaji, Lazar Marković je, pre tri godine, dobio priliku da bude direktor poslovnog područja maloprodaje, gde danas upravlja sa 293 Idea prodavnice, 33 Roda marketa, dva Mercator hipermarketa i više od 6.500 zaposlenih koji rade u tim objektima.
Osnovne akademske studije Lazar Marković završio je na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, Executive Master of Business Administration završio je na IEDC Bled School of Management, a znanje je usavršavao i na drugim brojnim seminarima i edukacijama.

O kompaniji: Mercator-S je deo Mercator Grupe i jedan je od najvećih maloprodajnih lanaca na tržištu Srbije. U mreži, koja pokriva gotovo 80 gradova i mesta širom zemlje, kompanija ima 293 Idea prodavnice, 33 Roda marketa, dva moderna Mercator hipermarketa, četiri Velpro centra i HoReCa centar namenjen ugostiteljima. Mercator-S je u grupi od 10 najvećih kompanija u Srbiji i ima više od 8.000 zaposlenih koji svakog dana usluže i do 300.000 potrošača.

Agenda