IVAN ŠULEIĆ

IVAN ŠULEIĆ

CEO
DIS

Ivan Šuleić je generalni direktor kompanije DIS od 2019, najvećeg domaćeg trgovinskog lanca koji posluje više od 30 godina.
Šuleić je od preuzimanja rukovodeće pozicije stabilizovao kompaniju i duplirao EBITDA u periodu od dve godine. Takođe, za to vreme je uveden i DIS program lojalnosti u vidu "Naše kartice".

Tokom perioda 2005. do 2019. godine, svoju profesionalnu karijeru je gradio i usavršavao kroz kompaniju DIS kroz pozicije u oblasti marketinga, da bi 2016. postao direktor komercijalnog sektora. Početkom 2018. godine postaje direktor razvoja u kompaniji Aksa gde je pomogao u uvođenju procedura za franšizni model poslovanja, kao i u unapređenju procesa otvaranja maloprodajnih objekata. Od avgusta 2018. se vraća u DIS na poziciju direktora komercijalnog sektora, da bi od januara 2019. postao generalni direktor.

Šuleić je završio Vojnu gimnaziju u Beogradu, a nakon toga Visoku poslovnu školu strukovnih studija u Novom Sadu, gde je i započeo profesionalnu karijeru u kompaniji NS Tan media.

Pored pozicije generalnog direktora u kompaniji DIS, Šuleić je u Privednoj komori Srbije na poziciji zamenika predsednika Odbora Grupacije trgovaca.

Agenda