IGOR JOKIĆ

IGOR JOKIĆ

Direktor komercijalnih operacija, Philip Morris International SEE

O govorniku:

Rođen 27.05.1978 u Bosanskoj Gradišci. Po završetku studija na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci prva iskustva sa prodajom stiče u vodećim distributerskim kućama, predstavljajući renomirane regionalne i svetske brendove kao što su Danone, Colgate & Palmolive, Red Bull, Vileda, 13 Juli, Vinarije Tikveš itd.

Dalji razvoj karijere išao je kroz rad u Lactalis-u (Dukat, Somboled, Galbani...) Henkel, na pozicijama Area Sales menadžera, Key Account i Business Development menadžera, kulminirajući pozicijom direktora prodaje u Henkel CAC (Centralna Azija & Kavkaz) sa odgovornošću za devet tržišta. 

Nakon više od 4 godine u CAC regionu vraća se u Srbiju 2020 godine na poziv kompanije Filip Moris, na poziciju Direktora komercijalnih operacija. Između brojnih izazova kao što je reorganizacija prodajnog tima, capability boost prodajne organizuje uključujući i 3rd party zaposlene, kreiranje i implementacija go to market strategije i kontinuirano unapređenje korisničkog iskustva prvenstveno IQOS korisnika jedan od najznačajnijih izazova je bio u periodu mart - maj 2020 u prevazilaženju prepreka proizašlih iz “lockdown-a”. Upravo u tom periodu finalizirana je i e-ordering platforma i od 01.06 je u saradnji sa distributivnim partnerom Neltom lansirana potpuno autonomna digitalna distributivna platforma, koja već mjesecima daje odlične rezultate i otvara brojne mogućnosti za optimizaciju prodaje.

O kompaniji: 

Philip Morris International (PMI) u Srbiji, danas posluje kroz dva entiteta, Philip Morris Operations a.d. Niš (PMOP) i Philip Morris Services d.o.o (PMSE). Kompanija trenutno zapošljava više od 900 ljudi širom zemlje.

Od 2003. godine, PMI je privatizovao najveću srpsku fabriku duvana – DIN „Fabrika duvana“ a.d. Niš (DIN). U tom trenutku DIN je imao više od jednog veka iskustva u proizvodnji cigareta. Od 2003. godine PMI je uložio više od 800 miliona dolara u svoju srpsku filijalu, čime ostaje jedan od najvećih investitora u zemlji. Fabrika u Nišu jedna je od najmodernijih u globalnoj mreži fabrika kompanije PMI.

Agenda