Emir Žunić

Emir Žunić

Info Studio
Head of AI/ML Department

Studija slučaja:

Info Studio smartWMS, smartTMS i Sales Forecasting ostvaruju izuzetne rezultate u poslovanju preduzeća Aman


Emir Žunić, menadžer AI/ML odeljenja u jednoj od najrespektabilnijih i najdugovečnijih IT kompanija u Bosni i Hercegovini - Info Studio d.o.o., predstaviće rad i benefite koji se ostvaruju primenom softverskih rešenja smartWMS, smartTMS i Sales Forecasting, zajedničkog naziva smartSCM.

SmartSCM skup je inovativnih tehnologija za inteligentno upravljanje lancem snabdevanja. Rešenja su modularna, prilagođavaju se specifičnim poslovnim procesima, a u sebi sadrže algoritme veštačke inteligencije koji u svim segmentima poslovanja pomažu korisnicima da na optimalan način donesu brže i kvalitetnije odluke.

O govorniku

Emir Žunić je doktor tehničkih nauka iz oblasti računarstva i informatike sa desetogodišnjim iskustvom u oblastima informacionih tehnologija, softverskog inžinjerstva i optimizacije poslovnih procesa. U poslednjih nekoliko godina je fokusiran na primenu veštačke inteligencije i mašinskog učenja u realnim primerima u industriji. Trenutno je voditelj AI/ML odeljenja u firmi Info Studio d.o.o. Sarajevo, kao i profesor na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici. Njegov uspešan rad je nagrađen brojnim priznanjima širom sveta.
Emir Žunić je doktor tehničkih nauka iz oblasti računarstva i informatike sa preko 10 godina iskustva u oblastima Informacionih sistema i tehnologija, Softverskog inženjerstva, Data Mining, Business Process Management, Document Management Sistema i sl. Trenutno vrši funkciju Head of AI/ML Department u jednoj od najrespektabilnijih i najstarijih IT kompanija u državi, Info Studio d.o.o. Sarajevo. Kao implementator, Team Leader ili Product Manager učestvovao je u implementaciji preko 100 različitih kompleksnih sistema, projekata, rešenja i aplikacija iz oblasti IT-a. Osim toga, Emir je bio govornik na preko 20 Oracle kongresa i konferencija širom sveta, a posebno se ponosi činjenicom da je bio pozvani predavač i govornik na jednom od najvećih IT skupova na svetu, WeAreDevelopers svetskom kongresu u Berlinu 2019. godine. U akademskoj sferi, radi kao profesor na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici i na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Objavio je preko 50 naučnih radova na prestižnim naučnim konferencijama širom sveta, kao i nekoliko naučnih radova u uglednim svetskim naučnim časopisima. Takođe, aktivan je član uredništva na nekoliko prestižnih svetskih konferencija i časopisa.

Agenda