Cosmin Dan

Cosmin Dan

Euromonitor International
senior consultant

Uvodna prezentacija

Izazovi ritejla u novoj ekonomskoj realnosti:
fokus na tržišta istočne i centralne Evrope

prezentaciju možete preuzeti na linku

 

Fluidno ekonomsko okruženje i promenljivo ponašanje potrošača su dva glavna izazova sa kojima se suočavaju trgovci i proizvođači u sektoru robe široke potrošnje. Zbog toga je razumevanje i prevazilaženje ovih izazova, pored stalnog prilagođavanja trendovima u industriji, ključno.

Načina za prevazilaženje prepreka u turbulentnim vremenima ima nekoliko, među kojima su i:

- usmeravanje budžetski osetljivih potrošača na putu do kupovine
- nova percepcija pogodnosti
- promene preferencija u pogledu kanala kupovine
- održivostEuromonitor International

Euromonitor International je jedna od vodećih svetskih agencija koja obezbeđuje globalne poslovne podatke, analize tržišta i uvide u ponašanje potrošača. Od lokalnih do globalnih i od taktičkih do strateških, Euromonitorovi podaci podržavaju odluke kompanija o tome kako, gde i kada razvijati svoje poslovanje. Agencija obezbeđuje izveštaje, baze podataka ili prilagođena rešenje za ocenu prioriteta, preusmeravanje pretpostavki i otkrivanje novih poslovnih mogućnosti.

Sa kancelarijama širom sveta, analitičarima u više od 100 zemalja i najsavremenijim alatima za upravljanje podacima i istraživanjem tržišta o svakom ključnom trendu i pokretaču, Euromonitor svojim klijentima pomaže u razumevanju globalnih tržišta i usmeravanju poslovanja.

https://www.euromonitor.com/O predavaču

Cosmin Dan je viši konsultant u agenciji Euromonitor International. Svojim radom fokusira se na maloprodaju i e-trgovinu, sa snažnim interesovanjem za druge usluge i industrije plaćanja. Sa prebivalištem u Viljnusu, ima više od osam godina iskustva u ovim oblastima.

Agenda